La Guàrdia Civil escorcolla una de les empreses implicades
En el marc de "l'operació Maduixot" s'han decomissat més de 10.000 quilos de fitosanitaris per a conreus (Guàrdia Civil)
Tarragona

Seprona deté 28 persones per fabricar i distribuir de forma il·legal productes fitosanitaris per a conreus

Alguns d'aquests productes es venien entre els pagesos del delta de l'Ebre per lluitar contra la plaga del cargol poma

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut 28 persones a tot l'estat, algunes a Tarragona i Barcelona, implicades en la fabricació i distribució de fitosanitaris de forma il·legal. Es tracta de productes aplicats al tractament de malalties dels vegetals i a combatre els paràsits. Moltes d'aquestes substàncies es feien servir per combatre la plaga de cargol poma al delta de l'Ebre.

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil investigava els ara detinguts des del 2013, en el marc de "l'operació Maduixot". Amb la detenció, s'han fet escorcolls a diferents empreses i domicilis i s'ha decomissat més de 10.000 quilos de productes fitosanitaris prohibits o comercialitzats sense respectar els drets de propietat.

Les investigacions que ha fet la Guàrdia Civil durant dos anys han portat al desmantellament d'una empresa a València que presumptament importava, fabricava i comercialitzava aquests productes.

També s'han fet escorcolls a una important comercial tarragonina que distribuïa els productes entre els pagesos del delta de l'Ebre per combatre el cargol poma.

Els investigadors calculen que el volum econòmic dels productes comercialitzats per aquesta xarxa pot arribar al milió d'euros per temporada.

Als 28 detinguts se'ls imputen delictes d'estafa i contraban, contra la Salut Pública i el Medi Ambient, contra la Propietat Industrial i els drets dels consumidors i també de presumpte blanqueig de capitals.

Anar al contingut