Sentència cas Pretòria: fins a set anys de presó per als onze encausats

Actualitzat

La sala penal de l'Audiència Nacional ha fet pública la sentència per als onze encausats en l'anomenat cas Pretòria, per irregularitats urbanístiques a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres entre el 2002 i 2009.

L'exdiputat del PSC Luis Andrés García Sáez, més conegut com a "Luigi", té la condemna més alta: 7 anys i un mes de presó. A més, ha de pagar una multa de 14,1 milions d'euros. Se'l considera culpable dels delictes de tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i falsedat en document oficial.

La segona condemna més alta és per a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz: 5 anys i 9 mesos de presó. I multa de 3,4 milions d'euros. 

També han estat condemnats l'exconseller de la Generalitat Macià Alavedra i el que va ser alt càrrec de la Generalitat Lluís Prenafeta. Les penes per a ells són de gairebé dos anys i, per tant, podran eludir la presó.

En concret, se'ls condemna a un any, onze mesos i 27 dies pels delictes de tràfic d'influències i blanqueig de capitals amb els atenuants de confessió i dilació indeguda.

Aquests dos alts càrrecs de diversos governs de Jordi Pujol, a més, hauran d'abonar una multa, de 3,2 milions d'euros en el cas d'Alavedra, i de 5,8 milions d'euros en el cas de Prenafeta.

La Fiscalia Anticorrupció els va rebaixar la petició de pena de 6 a 2 anys de presó després que van reconèixer que havien cobrat comissions del 4 per cent, cadascú, d'uns 800.000 euros.

La sentència del cas Pretòria, amb més de 1.300 pàgines, explica que, entre el 2002 i el 2009, els onze acusats van participar en diverses operacions urbanístiques per obtenir-ne un benefici personal

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut