Barcelona

Sense unitat en la nova direcció d'ERC a Barcelona

El reelegit president de la Federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, ha format una direcció que no integra cap representant ni del sector crític ni del sector Puigcercós. El polític republicà els ha estès la mà en un discurs conciliador, però els dos corrents s'han negat a acceptar cap càrrec. Tot i aquesta resposta, Amorós no defalleix i aposta per fer un partit més obert. Amorós, afí a Josep-Lluís Carod-Rovira, continua quatre anys més en el càrrec gràcies al suport del 46% de la militància. La reelecció d'Amorós dóna aire al president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella.

Actualitzat
Oriol Amorós ha insistit en el seu missatge d'unitat tot i que la seva proposta d'executiva integradora en la federació ha estat rebutjada pels altres candidats. Tant Rut Carandell, de Reagrupament Independentista, com Xavier Florensa, pròxim al nou líder de la formació, Joan Puigcercós, s'han negat a entrar en la nova cúpula.

Tot i aquesta negativa, Amorós, assegura que seguiran treballant perquè "ha arribat el moment" de fer un partit "més obert". En el seu discurs davant els assistents al congrés provincial dels republicans, el també secretari d'Immigració de la Generalitat ha apostat per una formació decisiva a l'Ajuntament de la capital catalana. Amorós ha estat contundent afirmant que ells han de ser els que decideixin qui serà el pròxim alcalde.

Sobre la ciutat, Amorós ha explicat que Barcelona ha de ser exemple "de cohesió social, de principis de convivència republicans, de compromís cívic i de llibertat". En aquest sentit, ha elogiat i ha agraït el treball de Jordi Portabella i el seu grup en l'Ajuntament barceloní, destacant que han trencat el "tòpic independentista com a moviment només ideològic" en demostrar que "més sobirania és més benestar".

Amorós és pròxim al corrent de Carod-Rovira i ha tingut paraules d'elogi per al líder republicà. El president d'ERC a Barcelona ha destacat les seves "grans aportacions" durant el lideratge del partit en favor d'un "catalanisme més integrador".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut