Barcelona

Sense "Lolites" al Saló Eròtic, units contra l'abús sexual a menors

La Fundació Vicki Bernadet i el Saló Eròtic de Barcelona fan una campanya per eliminar la infantilització dels actors o personatges

RedaccióActualitzat

La fundació Vicki Bernadet ha decidit entrar al saló eròtic per fer-se sentir amb una campanya contra els abusos sexuals a menors.

L'acord amb els organitzadors inclou diverses activitats i també l'eliminació de qualsevol contingut o imatge que es basi en la infantilització dels actors o personatges.

Es tracta de difondre una sexualitat sana i responsable per combatre aquesta problemàtica, que, segons la fundació, afecta 1 de cada 5 nens i nenes.

La youtuber Yaiza Redlights, portaveu del Saló Eròtic de Barcelona, és una abanderada de la lluita contra els abusos sexuals als infants. La seva condició per participar en el saló va ser donar veu a les persones que han patit aquests abusos.

Yaiza Redlights i Vicki Bernadet van arribar a un acord perquè en l'edició d'aquest any el saló faci campanya contra els abusos a menors.

 

És la primera vegada que la Fundació Vicki Bernadet entra en aquest espai a fer divulgació perquè s'eliminin imatges o productes que infantilitzin els actors i actrius.

"Volem erradicar també aquest mite "Lolita", aquesta xacra de voler influenciar amb l'atractiu d'una nena menor d'edat", explica Vicki Bernadet.

La mateixa Yaiza Redlights va ser víctima d'abusos.

"Jo mateixa he patit abusos i, quan vaig exposar la meva experiència al meu canal de Youtube, vaig rebre molts mails de víctimes parlant-me d'això. Crec que això em dona prou poder com per ser la veu de totes aquestes víctimes."

Redlights diu que hi ha un percentatge molt alt de víctimes, un 60%, que no ho explica fins que té 30 o 35 anys. Ella en va patir als 9 anys, però no ho va explicar fins que en va tenir 18.

"Volem, juntament amb el saló, no solament donar visibilitat a aquest problema, sinó obrir una llum a les persones que els han patit perquè sentin que tenen suport."

Segons la youtuber, un 85% dels abusos passen en entorns familiars. I sovint, quan la víctima s'atreveix a parlar-ne, l'entorn la qüestiona o li aconsella callar. Per Yaiza, això demostra una gran falta de consciència i coneixement.

La campanya ha estat ben rebuda entre els participants i assistents. Un pas més en un camí on encara queda molt per fer.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut