Barcelona

Sense dues piques no hi ha terrassa: polèmica ordenança per als bars a Barcelona

Els locals amb una capacitat superior a les 15 persones hauran de tenir dues piques i dos lavabos a partir del gener o no se'ls renovarà la llicència de terrassa

RedaccióActualitzat

Els bars i restaurants de Barcelona on hi càpiguen més de 15 persones hauran de tenir dos lavabos i dues piques. Si no, l'any que ve es quedaran sense llicència de terrassa.

Les piques de lavabo són ara l'objectiu de l'ordenança municipal que regula els bars i restaurants de Barcelona. L'article que ho estableix estava aturat fins ara per una moratòria, però serà d'obligatori compliment a partir del gener.

Alguns negocis, que ja fan malabarismes per encabir-ne una, s'han posat les mans al cap, ho troben injust i creuen que la regulació de les piques no hauria de tenir a veure amb el fet de quedar-se sense llicència de terrassa. Daniel Mòdol, regidor de Paisatge Urbà de Barcelona, però, ho explica així:

"Que això estigui vinculat en aquesta ordenança té tot el sentit del món, perquè en el fons quan estàs establint terrasses és per fer més gran l'aforament del local; per tant, els serveis que has de donar també han de créixer."

L'ajuntament defensa que aquesta ordenança, aprovada per Convergència i Unió i el Partit Popular, no els agrada, però s'ha de complir. I mentre envia requeriments, busca consens per canviar-la. És una situació perversa, perquè els restauradors que ara facin reformes es poden trobar que aviat tot serà paper mullat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut