L'acusat d'haver violat l'exdona i que ha sortit absolt de la sala de vistes, aquest 24 de novembre del 2016 davant del tribunal de l…
L'acusat d'haver violat l'exdona i que ha sortit absolt de la sala de vistes, aquest 24 de novembre del 2016 davant del tribunal de l'Audiència de Girona. Pla general (Horitzontal)

S'enfrontava a 12 anys per violació i surt absolt perquè l'exdona admet que el va denunciar només per allunyar-lo d'ella

Actualitzat

ACN Girona.-S'enfrontava a 12 anys per violar l'exdona a Roses (Alt Empordà) i ha sortit absolt del judici perquè ella ha admès que el va denunciar només per perdre'l de vista. Situació estrambòtica la que s'ha viscut aquest dijous a l'Audiència de Girona. En una vista llampec, que ha durat poc més d'un quart d'hora, el cas que s'ha jutjat ha donat un gir copernicà. L'acusat, un filipí, s'ha negat a declarar no només a preguntes del fiscal, sinó també a les de la defensa. I la dona ha dit que aquella nit, la del 26 d'abril del 2015, es va limitar a deixar que el seu ex hi tingués relacions sexuals i que després el va denunciar només per allunyar-lo d'ella. "Era la manera que em deixés en pau", ha relatat. En vista de tot plegat, la fiscal ha retirat l'acusació i el president del tribunal ha absolt l'home de viva veu.

El cas que ha arribat avui a judici es remuntava a la primavera de l'any passat. L'acusat, un home filipí, s'enfrontava a una pena de fins a 12 anys de presó per haver violat l'exdona. L'escrit de fiscalia relatava que la va forçar la nit del 26 d'abril en un pis del carrer Puig Rom, quan feia uns tres mesos que estaven separats.D'entrada, l'escrit recollia que la dona va negar-se a tenir-hi relacions. Però que ell "la va agafar fortament pels braços, la va estirar a terra i la va penetrar". L'exparella no va gosar cridar, perquè al pis hi havia els tres fills que havien tingut durant els deu anys que havia durat el matrimoni (i que ara tenen 11, 10 i 7 anys).La fiscal imputava al filipí un delicte d'agressió sexual. A més de la pena de 12 anys, demanava que un cop sortís de la presó en passés 10 més en llibertat vigilada i que no pogués apropar-se a menys de 500 metres de l'exdona. En matèria de responsabilitat civil, sol·licitava que pagués una indemnització de 5.000 euros."Només volia l'allunyament"Avui, el cas s'ha jutjat a l'Audiència de Girona. I la situació que s'ha viscut a dins de sala ha estat kafkiana. Primer, perquè l'acusat s'ha negat a respondre a cap mena de pregunta. No només a les de la fiscal -cosa que sol passar en aquests casos- sinó també a les de la seva pròpia defensa.Però quan ha arribat el torn de la suposada víctima, ella mateixa ha desmuntat tota l'acusació. La dona ha declarat que, després d'haver-se divorciat, el seu ex mai havia posat els peus al pis. Però que aquella nit el va deixar entrar perquè "sempre insistia a reprendre la relació" i ella volia deixar-li les coses clares."Ell volia tornar, jo li demanava temps, i va ser aleshores quan va passar allò", ha respost a preguntes de la fiscal. Quan l'acusació pública li ha demanat que concretés què era "allò", ella mateixa ha dit que no s'havia oposat que el seu ex tingués relacions sexuals amb ella aquella nit. "Vaig deixar que fes el que volia i després el vaig denunciar perquè era l'única manera que em deixés en pau", ha explicat.La fiscal, estranyada, li ha demanat si no havia pensat que, arran d'aquella denúncia, el seu home s'enfrontava a 12 anys de presó. I ella s'ha limitat a respondre: "Vaig pensar en la manera de tenir-lo lluny de mi i que no em molestés; només volia l'allunyament".Arran d'això, l'advocat de la defensa ha renunciat a fer cap mena de pregunta. I a partir d'aquí, el cas s'ha dirimit en menys de dos minuts. La fiscal ha retirat l'acusació, davant les evidències que no hi havia delicte, i el president de la Secció Quarta de l'Audiència de Girona ha absolt l'acusat de viva veu.

Anar al contingut