Aula d'una escola catalana
Aula d'una escola catalana

S'endarrereix un mes la preinscripció escolar per al curs vinent

Aquest endarreriment arriba en ple debat sobre si cal incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a la preinscripció

Actualitzat

La preinscripció escolar arrencarà més tard, aquest curs. Si fins ara es feia el mes de març, aquest dilluns a la tarda s'ha sabut que passarà a fer-se la primera o segona setmana d'abril.

Aquest endarreriment arriba en ple debat sobre si cal incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a la preinscripció.

D'aquesta manera, el procés es redueix gairebé un mes. Això escurçarà el temps entre la preinscripció i la matrícula efectiva i també el període d'espera de les famílies.

 

Segons la conselleria, aquesta decisió s'ha pres d'acord amb la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa i ja s'ha comunicat als representants dels municipis.

L'endarreriment de la preinscripció també ha de facilitar, segons Ensenyament, que un major nombre d'alumnes nouvinguts o que es trobin en situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

Aquest any s'incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP.

ARXIVAT A:
Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut