Un cotxe cremat testimonia els aldarulls als afores de Sloviansk. (Foto: Reuters)
Un cotxe cremat testimonia els aldarulls als afores de Sloviansk. (Foto: Reuters)
Sloviansk

S'eleven a vint els morts a Sloviansk en una ofensiva contra els prorussos

Les forces governamentals informen de quatre morts entre les seves files

RedaccióActualitzat

L'exèrcit ucraïnès ha llançat una ofensiva contra la ciutat de Sloviansk, feu dels rebels, en què han mort com a mínim vint persones, segons han informat els prorussos. Les mateixes fonts, que primer havien xifrat en deu les víctimes mortals, asseguren que en aquest balanç hi ha nombrosos civils, i que també s'han de comptar desenes de ferits. Les forces governamentals, al seu torn, han comptabilitzat quatre baixes i trenta ferits entre els seus soldats.

El ministre de l'Interior ucraïnès, Arsén Avàkov, ha afirmat que l'operació per recuperar el control de la ciutat, que va començar divendres, va lenta perquè volen evitar la mort de civils. "Estem lligats de mans i peus perquè al voltant nostre hi ha població pacífica", ha afirmat. L'operació arriba després de les tensions a Odessa.

En aquest context, Rússia ha denunciat que la crisi ucraïnesa amenaça l'estabilitat i la pau a Europa, i ha instat la comunitat internacional perquè freni les violacions masssives dels drets humans que, segons Moscou, està fent Kíev.

El president rus, Vladímir Putin, i el cap de l'OSCE es reuniran dimecres per parlar de la crisi ucraïnesa. Dissabte, les milicies prorusses van alliberar els observadors militars d'aquesta organització que tenien retinguts.

En paral·lel a la crisi ucraïnesa, l'OTAN ha començat maniobres a Estònia, les més grans de la història postsoviètica en aquesta república del Bàltic. S'anomenen "Tempesta Primaveral", hi participen uns sis mil soldats des d'ara fins al 23 de maig i es fan a tocar de la frontera amb Rússia.

A Estònia, igual que a les veïnes Lituània i Letònia, hi ha importants bosses de població russa.

Moscou ha esgrimit la defensa de la població russòfona com a argument per donar suport als separatistes prorussos d'Ucraïna.

Anar al contingut