Barcelona

S'eleven a tres els presumptes islamistes vinculats a Al-Qaeda detinguts a Barcelona

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona tres presumptes islamistes marroquins reclamats per la justícia d'aquell país que tindrien lligams amb l'organització Al-Qaeda. Els detinguts són Mohamed Laksir, de 23 anys, i Moulay Lahoucine, de 27, detinguts al matí, i Mohamed Akazim, de 32 anys, que ha quedat en mans de la policia al cap d'unes hores. Tots s'haurien dedicat a la captació, reclutament i adoctrinament de terroristes per traslladar-los després a un camp d'entrenament a la regió del Sahel, a l'Àfrica del nord. Les investigacions es van iniciar al desembre del 2005 arran de la desarticulació al Marroc d'una estructura terrorista amb ramificacions a Espanya.

Actualitzat

L'operació, portada a terme per la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial de Barcelona, ha permès detenir els tres ciutadans marroquins presumptament vinculats a Al-Qaeda per les Terres del Magreb Islàmic. Tot apunta que formaven part d'una cèl·lula que feia feines de captació i reclutament de terroristes per enviar-los a camps d'entrenaments del Sahel.

Els detinguts són Mohamed Laksir i Moulay Lahoucine, sobre els quals pesen ordres internacionals de detenció formulades per les autoritats marroquines, i Mohamed Akazim. Als tres joves se'ls acusa d'un presumpte delicte de pertinença a associació il·lícita per preparar i cometre atemptats terroristes. Les detencions s'han practicat als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc, en ple carrer, i per ara encara no s'ha escorcollat cap pis.

Les investigacions que han permès aquestes detencions van començar el desembre del 2005, després de la desarticulació al Marroc d'una estructura terrorista amb ramificacions a Espanya i amb una estreta connexió amb grups salafistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut