La principal hipòtesi de les infeccions és la contaminació del catèter per on els petits rebien l'aliment.
La principal hipòtesi de les infeccions és la contaminació del catèter per on els petits rebien l'aliment.
Alemanya

S'eleven a tres els nadons morts en un hospital alemany per contaminació alimentària

S'eleven a tres els nadons morts en un hospital de la ciutat alemanya de Magúncia, al sud-oest del país, per una presumpta contaminació bacteriana. Vuit petits més estan afectats, un dels quals es troba en perill de mort. La principal hipòtesi és que els petits agafessin la infecció a través dels catèters per on rebien els aliments i que són l'únic instrumental que va estar en contacte amb els treballadors del centre. La Fiscalia de Magúncia ha obert una investigació per homicidi per negligència i lesions greus.

Actualitzat
El fiscal en cap de Magúncia, Klaus-Peter Mieth, responsable del cas, ha explicat que la mort dels tres nadons podria haver estat causada per la contaminació dels catèters, a través dels quals els petits eren alimentats. "Els catèters són l'únic instrumental que va estar en contacte directament amb els treballadors", ha explicat el fiscal que ha ordenat el tancament de la sala especial on es van produir les infeccions. Fins que no s'aïlli el germen, no "podrem descobrir la causa" de les infeccions", ha afegit.

El tercer nadó va morir aquest dilluns a la nit. Es tractava d'un nen prematur, de només 24 setmanes de gestació, i que sense haver agafat la infecció, tenia poques possibilitats de sobreviure, segons ha explicat el portaveu de l'hospital. Els altres dos petits van morir dissabte passat.

Un nen de cinc anys i vuit nadons més encara estan afectats. Un dels petits es troba en estat molt greu i es tem per la seva vida. Altres tres nadons estan en estat crític a la unitat de cures intensives.

Anar al contingut