Estat en què va quedar el cotxe en el que viatjava Zuhair al-Qaisi després de ser bombardejat per Israel. (Foto Reuters)
El bombardeig d'Israel contra Zuhair al-Qaisi va ser la metxa que va encendre aquesta nova onada violenta. (Foto Reuters)(Foto Reuters)
Gaza

S'eleven a 18 els palestins morts en tres dies d'enfrontaments entre Israel i Gaza

La convivència entre israelians i palestins ha tornat a esclatar aquest cap de setmana en la pitjor escalada de violència des del mes d'octubre. Divuit persones han mort, la majoria milicians palestins però també un menor i un civil, i 30 més han resultat ferits, quatre en el bàndol d'Israel, des de divendres.

RedaccióActualitzat
L'actual onada de violència va començar a mitja tarda de divendres, quan la Força Aèria israeliana va disparar dos coets contra un cotxe que circulava pel sud de la ciutat de Gaza i va matar el secretari general dels Comitès Populars de Resistència, Zuhair al-Qaisi, a qui Israel buscava des de feia mesos.

Formats durant la Intifada d'Al-Aqsa, que va esclatar el 2000, els comitès són per nombre d'activistes la segona milícia més important de la Franja. L'acusen de ser el cervell de l'atac a la frontera amb Egipte l'agost passat, en què van morir vuit israelians, i d'estar tramant una nova acció.

L'acció israeliana ha tingut com a reacció el llançament de més de 140 coets contra el sud de l'estat jueu, on s'ha decretat l'estat d'emergència.

Hamas, que controla la Franja de Gaza i manté un alto-el-foc amb Israel, ha criticat els atacs de l'exèrcit veí i ha dit que són una excusa per desestabilitzar la regió i trencar el procés de reconciliació entre palestins.



Anar al contingut