Manifestants portant pancartes.
Grècia torna a estar de vaga.
Atenes

Seguiment majoritari en la vaga general de 48 hores a Grècia

A Grècia hi ha una nova jornada de vaga general. En aquest cas, els sindicats convocants han fet una crida per aturar l'activitat durant 48 hores, aquest dimarts i dimecres, contra les polítiques d'austeritat que impulsa el govern del primer ministre Andonis Samaràs. 16.000 persones han sortit a protestar al Parlament.

RedaccióActualitzat
Centenars de milers de grecs han començat aquest dimarts una vaga general de 48 hores. Segons fonts dels dos grans sindicats, el seguiment d'aquesta protesta contra les polítiques d'austeritat que impulsa el govern del primer ministre Andonis Samaràs és majoritari tant al sector privat com al públic.

"Aquesta vaga és tan sols el començament", és un dels càntics que cridaven les més de 16.000 persones que han protestat al voltant del Parlament a Atenes, on s'estan debatent aquestes mesures. La votació està prevista per dimecres, una prova de foc pel govern de Samaràs que necessita que s'aprovin les retallades perquè se'ls concedeixi el nou rescat. Diumenge ja s'haurien de votar els pressupostos per l'any que ve, que inclouen bona part de les retallades que continuen exigint els creditors internacionals.

Les noves mesures inclouen l'allargament de l'edat de la jubilació fins als 67 anys, la reducció de les pensions i un altre increment d'impostos, incloent-hi les taxes pels interessos dels dipòsits bancaris, que passaran del 10 al 15%. L'estalvi previst és de 13.500 milions d'euros.

Tot i la vaga general i la impopularitat d'aquestes mesures imposades per la troica, la Comissió Europea s'ha mostrat "optimista" de cara a tancar, el proper 12 de novembre, el pacte que aprovi un nou rescat per Grècia i assegura que les converses van "en la bona direcció".

Si dimecres no s'aproven aquestes retallades els grecs no es quedarien només sense rescat sinó que es parla de la possibilitat que fins i tot acabin havent de sortir de l'euro.
Anar al contingut