Manifestació d'estudiants a Tarragona (ACN)
Manifestació d'estudiants a Tarragona (ACN)
Barcelona

Seguiment desigual de la vaga d'estudiants contra les revàlides

És la tercera protesta en menys d'un mes que es fa a Catalunya i la convoca el Sindicat d'Estudiants per pressionar perquè es paralitzi del tot la LOMCE

RedaccióActualitzat

Centenars d'estudiants de secundària, un miler segons la Guàrdia Urbana, han participat en una manifestació pel centre de Barcelona i altres ciutats de Catalunya, convocada pel Sindicat d'Estudiants per demanar la derogació completa de la Lomce i dels exàmens de revàlida que contempla aquesta llei.
La manifestació de Barcelona ha començat poc després de les 12 a la plaça de la Universitat encapçalada per dues pancartes amb els lemes "Fora les revàlides franquistes" i "Fem fora la Lomce", i ha finalitzat, sense incidents, gairebé dues hores després a la plaça de Sant Jaume.
El portaveu del Sindicat d'Estudiants, Oriol González, ha reivindicat la "derogació completa" de la LOMCE.

"Aplica unes polítiques reaccionàries que fa que només els rics puguin estudiar."


González ha opinat que l'ajornament d'aplicació de la Lomce anunciat pel govern del PP no resol el problema.

"És només per intentar tapar el que volen fer amb l'educació pública i és pa per avui i fam per demà."


Durant el recorregut, els manifestants, la majoria alumnes de secundària, han corejat consignes com "volem beques, no hipoteques", "som el futur i ens envien a l'atur" i "educació i sanitat, pública i de qualitat".
A la plaça de Sant Jaume, el secretari general del Sindicat d'Estudiants, Borja Latorre, ha llegit un manifest en el qual ha reclamat que "els canvis no són suficients" i ha condemnat que "el PSOE hagi estat còmplice del PP".
Latorre ha recordat que les manifestacions també s'han dut a terme a moltes províncies espanyoles, entre elles Tarragona i Girona, i s'ha adreçat als partits d'esquerra:

"Que la CUP, ERC i Podem no pactin amb la dreta i ajudin els refugiats, lluitin contra la pobresa i defensin l'educació pública".

La vaga ha estat seguida per entre un 60 i un 70 per cent d'estudiants de secundària, segons el Sindicat d'Estudiants, una xifra que el Departament d'Ensenyament rebaixa fins al 31 per cent.

La nova jornada de vaga d'estudiants a Secundària i universitats contra les revàlides de la LOMCE és la tercera mobilització que es fa a Catalunya en menys d'un mes i aquest cop la torna a convocar en solitari a tot l'Estat el Sindicat d'Estudiants. 

La vaga té un seguiment desigual, tot i que encara no hi ha dades oficials de seguiment de la protesta. Ni Ensenyament ni el Sindicat d'Estudiants donen números però en un primer sondeig fet a diferents instituts d'arreu de l'Estat hi ha situacions completament oposades.

Anar al contingut