Barcelona amb la Selecció ha instal·lat una pantalla gegant a la plaça Catalunya sense el permís de l'Ajuntament
Barcelona amb la Selecció ha instal·lat una pantalla gegant a la plaça Catalunya sense el permís de l'Ajuntament
Barcelona

Seguidors de la "roja" instal·len una pantalla gegant a la plaça de Catalunya sense permís municipal

L'Ajuntament de Barcelona diu que multarà els organitzadors per ocupació de la via pública

Actualitzat

Unes 500 persones s'han concentrat a la plaça de Catalunya de Barcelona i hi han instal·lat una pantalla gegant coincidint amb el partit Itàlia-Espanya de l'Eurocopa. Durant la primera part, el partit de la "roja" no l'han pogut seguir a través de la pantalla gegant, per problemes tècnics, sinó per la transmissió radiofònica. Darrere la convocatòria, que no té el permís municipal, hi ha la plataforma Barcelona amb la selecció

Des d'aquest col·lectiu han explicat que Interior els ha donat permís per concentrar-se, qüestió que ha confirmat el Departament. Sobre el fet que no tinguin autorització per la pantalla gegant, han assegurat que han parlat amb la Guàrdia Urbana i que han acordat mantenir la pantalla a canvi de fer-se responsables de la seguretat a la plaça i d'afrontar una eventual multa. De fet, el consistori ha assegurat que ja aixecat acta del fet i que multarà els organitzadors, per ocupació de la via pública

Durant la concentració s'han sentit crits com "Barcelona és Espanya" i també contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Segons el consistori, no es donen permisos per aquest tipus d'esdeveniments a l'aire lliure per motius tècnics i de seguretat. L'Ajuntament admet converses amb els organitzadors per traslladar l'acte en un dels espais tancats que l'Ajuntament lloga per esdeveniments, però les negociacions no han arribat a bon port.

Fa deu dies, una altra pantalla gegant sí que va connectar amb un partit de la selecció espanyola. Va ser a l'Arc de Triomf de Barcelona, aprofitant un acte electoral de Ciutadans en què Albert Rivera va reivindicar la pluralitat dels espais públics a Catalunya.

Recentment, la plataforma va denunciar l'agressió a tres seguidors de la selecció espanyola que defensaven al carrer poder veure els partits en pantalles gegants a la via pública.

Anar al contingut