Els refugiats que estaven a coberta, els han comodat en altres llocs del vaixell pel mal temps (MSF)
Els refugiats que estaven a coberta, els han comodat en altres llocs del vaixell pel mal temps (MSF)

Segueix en directe el camí de l'Aquarius cap a València

Actualitzat

El camí que està fent el vaixell de rescat Aquarius rumb a València es pot veure en aquest mapa que segueix en directe el seu recorregut :

 

 

Els tres vaixells que porten els 629 refugiats havien de fer la ruta més directa que va de Sicília a Mallorca i després a València, però, a l'alçada de Sardenya, han girat per remuntar la costa est de l'illa i continuar navegant més arrecerats prop de la costa.

El més complicat, passar Sardenya

El moment més complicat de l'Aquarius ha estat el pas per Sardenya. L'estat de la mar era dolent, amb onades de més de 4 metres, pluja i vent.

Segons l'ONG del vaixell de SOS Méditerranée, han hagut de canviar el rumb per l'estat de la mar. L'ONG francesa ho explica al seu compte de Twitter.

"El Dattilo, la nau dels guardacostes italians que guia el nostra comboi, ha decidit canviar d'itinerari. L'Aquarius navegarà al llarg de la costa est de Sardenya per evitar el mal temps i preservar els rescatats malalts, esgotats i en xoc després d'una situació insostenible."

 

La mala mar agreuja la situació d'alguns dels refugiats que viatgen en els tres vaixells. Els que estan malalts i més dèbils, a més de tenir un estat general precari, ara pateixen marejos.

Als que estaven a la coberta els han fet baixar a cobertes inferiors i els han tractat pel mareig i les altres seqüeles que arrosseguen de la llarga travessa dels dels seus països d'origen.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
Anar al contingut