Bagdad

Segresten i assassinen un tercer advocat defensor del procés que se segueix contra Saddam Hussein

Un dels advocats defensors del judici que se segueix a Bagdad contra Saddam Hussein i altres dignataris de l'antic règim iraquià ha estat segrestat i assassinat. Concretament es tracta de l'advocat encarregat de la defensa de Barzan Ibrahim, l'excap dels serveis secrets iraquians i germanastre de Saddam. És el tercer lletrat de la defensa que és assassinat des que, l'octubre del 2005, va començar el procés contra la cúpula de l'anterior govern de l'Iraq.

Actualitzat

Segons ha informat l'advocat principal de l'expresident iraquià, cap a les set del matí l'advocat d'Ibrahim, Jamis al-Obeidi, ha estat segrestat a casa seva per un grup d'homes vestits amb uniforme de la policia. Posteriorment, el fiscal en cap del judici ha informat de la mort d'Al-Obeidi, sense donar-ne més detalls. Fonts policials han explicat que el cadàver del lletrat ha estat trobat en un carrer pròxim a Sadr City, un barri de Bagdad de majoria xiïta.

A diferència d'altres advocats que treballen en el procés contra Saddam Hussein i els seus col·laboradors, Al-Obeidi va optar per continuar vivint a la capital iraquiana, tot i les escasses mesures de seguretat i els assassinats de dos membres més de la defensa l'últim any.

El principal advocat defensor de Saddam, Jalil al-Dulaimi, ja ha acusat d'aquest crim el Ministeri de l'Interior iraquià, que, segons els grups sunnites, ha infiltrat esquadrons de la mort xiïtes en les forces de seguretat.

Anar al contingut