Nigèria

Segresten 16 persones, 8 d'occidentals i 8 de nigerianes, en una plataforma petrolera

Setze treballadors empleats d'una companyia petrolera han estat segretats a Nigèria. Vuit dels segrestats són ciutadans occidentals -sis de britànics, un de canadenc i un de nord-americà- i els altres vuit, nigerians, i estaven treballant en una plataforma petrolera pròxima a Port Harcourt, al golf de Guinea. Una embarcació s'ha acostat a la plataforma i alguns dels seus ocupants l'han abordat per abandonar-la poc després amb els ostatges, pels quals no es descarta que es pretengui reclamar un rescat.

Actualitzat

Les alarmes les ha fet saltar el creuer "Ossa Valiant", que navega per aigües pròximes a la plataforma petrolera de la companyia noruega Fred Olsen, a Nigèria, i que ha estat el primer de captar el senyal de socors. Diversos desconeguts han assaltat la plataforma a bord d'una embarcació i s'han endut 16 treballadors com a ostatges. Vuit dels segrestats són nigerians i la resta occidentals, sis britànics, un canaden i un nord-americà.

Les autoritats nigerianes i les dels països d'origen dels segrestats treballen conjuntament per resoldre la situació. A hores d'ara no se sap si els segrestadors pertanyen al Moviment per l'Emancipació del Delta del Níger, que va obligar el país africà a retallar un 25% la producció de cru durant els passats mesos de gener i febrer després de perpetrar accions similars a les d'avui.

Nigèria és el vuitè exportador de cru mundial, amb una producció diària de 24,4 milions de barrils.

Anar al contingut