Sanà

Segrestats al Iemen set ciutadans alemanys, un britànic i una coreana que treballaven en un hospital al nord del país

Es tracta d'un tècnic alemany, la seva dona i els seus tres fills, dues infermeres alemanyes, un tècnic britànic i una altra infermera coreana que són treballadors de l'hospital estatal Al-Yumhuri de Saaba, al nord del país. Les nou persones estaven d'excursió quan, segons la policia, un grup armat pertanyent a la milícia xiïta Yamaa al-Juti els va sorprendre i els va raptar. Aquesta milícia és un grup terrorista que opera al nord del Iemen.

Actualitzat
El govern alemany intenta aclarir què ha passat i saber com estan els seus ciutadans. El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers ha dit que encara no tenen cap novetat sobre el cas, però que estan en contacte permanent amb les autoritats del Iemen.

Després del segrest, les autoritats del país islàmic han llançat una operació de recerca a la província de Saaba, a 240 quilòmetres al nord de la capital, on els raptes de ciutadans estrangers es donen amb freqüència. Divendres els membres d'una tribu iemenita van alliberar diversos treballadors d'un altre hospital de la regió que feia 24 hores que estaven segrestats.

En un comunicat que encara no s'ha pogut autentificar, un portaveu del grup xiïta Yamaa al-Juti ha dit que ells no tenen res a veure amb aquest segrest, i que tot és un muntatge del govern per "criminalitzar-los". Fins ara ningú ha reivindicat l'autoria del segrest.
Anar al contingut