La protesta ha consistit a picar les planxes metàl·liques del Banc Expropiat
La protesta ha consistit a picar les planxes metàl·liques del Banc Expropiat
Barcelona

Segona nit sense aldarulls al barri de Gràcia

El col·lectiu que participava en un berenar reivindicatiu, a la tarda, no ha volgut parlar amb els mitjans i ha remès la seva opinió al seu darrer comunicat

RedaccióActualitzat

Segona nit sense aldarulls al barri de Gràcia de Barcelona. La protesta pel desallotjament del Banc Expropiat, però, continua, i una altra nit s'ha fet una cassolada. Una cinquantena de persones han picat les planxes metàl·liques que blinden el local.

A la veïna plaça de la Revolució, algun dels bars ha retirat el mobiliari de les terrasses, però la calma era total. Aquest dissabte al matí continuaran les activitats de protesta per demanar que es reobri l'anomenat Banc Expropiat.

Per a la tarda, s'ha convocat una manifestació que han batejat com a "marxa de la dignitat". 

A la tarda, berenar reivindicatiu

Una cinquantena de persones del col·lectiu del Banc Expropiat de Gràcia han participat en un berenar reivindicatiu organitzat a les portes d'aquest local per reclamar la devolució de l'immoble que per ordre judicial va ser desallotjat dilluns pels Mossos d'Esquadra. El col·lectiu que participava en les activitats del local no ha volgut parlar amb els mitjans i ha remès la seva opinió al seu darrer comunicat.

En aquest manifesten que el desallotjament respon a interessos especulatius i que el que es vol és destrossar les activitats d'ajuda mútua que es realitzaven dins el local.

També diuen que no acceptaran un espai alternatiu i que la seva voluntat és tornar a entrar al banc.

Veïns del barri han participat del berenar per tastar el pa amb xocolata i els sucs de fruita embotellats que s'oferien gratuïtament mentre s'imprimien pancartes amb l'eslògan "Nosaltres també som el Banc Expropiat".

Entre els rètols que s'han penjat a les plaques de ferro soldades que tanquen el local del Banc Expropiat hi havia un que feia menció al propietari de l'establiment Manuel Bravo Solano, titular a través de l'empresa Antartic Vintage, al que s'acusava d'especulador immobiliari.

Per dissabte a la tarda està prevista una manifestació, després d'una jornada d'activitats que s'iniciaran a les 11 del matí hores, que inclouen des de tallers de costura i serigrafia fins a taitxitxuan i classes de cuina.

Per diumenge també han convocat una concentració al migdia davant del local, amb el lema "Tornem al Banc".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut