El senador Rand Paul impedeix la votació dels pressupostos abans de la mitjanit
El senador republicà Rand Paul impedeix la votació dels pressupostos abans de la mitjanit
Washington

El segon tancament del govern dels Estats Units només dura unes hores

Trump signa la llei de pressupostos i posa fi al "shutdown" que s'ha activat aquesta matinada després que el Senat no pogués aprovar la llei abans de mitjanit

Actualitzat

Per segona vegada en 18 dies, el govern federal dels Estats Units ha tornat a estar tècnicament tancat, fins que Donald Trump ha firmat la llei de pressupostos.

El Senat no ha pogut evitar l'activació.  El Senat i el Congrés ha aconseguit aprovar el pressupost en unes sessions marcades per l'oposició del mateix partit del president.

Un debat maratonià al Senat que ha anat més enllà de la mitjanit, ha provocat una nova activació del "shutdown" que ha entrat en vigor a les sis de la matinada d'aquest divendres.

Finalment, passada la mitjanit, el Senat ha arribat a aprovar la llei de pressupostos i ha passat la patata calenta al Congrés que també ho ha fet en una sessió de matinada per escurçar el màxim possible el tancament federal i les seves conseqüències.

 

Hores més tard el president Donald Trump ho ha ratificat, content de poder reforçar el pressupost militar.

"Acabo de signar la llei del pressupost. El nostre exèrcit serà ara més fort que mai. Estimem i necessitem els nostres soldats i els donem tot i més. És la primera vegada que passa en molt de temps. Això també vol dir FEINA, FEINA, FEINA!" 

 

 

Malestar entre els republicans

Malestar dins l'ala conservadora dels republicans que acusen el seu propi partit de deshonest per haver lluitat fins a la sacietat contra Barak Obama per l'increment del dèficit públic i ara aprova uns pressupostos que augmenten la despesa en 300.000 milions de dòlars els pròxims dos anys.

El senador republicà Rand Paul ha fet ús del seu dret de paraula i ha allargat el debat al Senat impossibilitant la votació abans de la mitjanit.

A la Cambra de Representants, l'aprovació a priori tampoc era gens clara per l'oposició d'alguns congressistes republicans i el rebuig de bona part dels demòcrates que insisteixen a vincular aquesta entesa a un acord en matèria d'immigració.

 

Anar al contingut