Vista general del Port de Barcelona amb el mercant rus MID Volga 2 al fons, el 20 de març del 2017. Pla general. (Horitzontal)
Vista general del Port de Barcelona amb el mercant rus MID Volga 2 al fons, el 20 de març del 2017. Pla general. (Horitzontal)

Segon dia de recerca dels dos pescadors després de la col·lisió amb un mercant davant del Port de Barcelona

ACN Barcelona.-Les tasques de recerca dels dos pescadors desapareguts aquest dilluns a la tarda després d'una col·lisió entre el seu vaixell i un mercant amb bandera russa davant del Port de Barcelona continuen aquest matí amb la participació de l'embarcació Guardamar Caliope, que ha estat inspeccionant la zona tota la nit, i la incorporació prevista del vaixell caçamines Stella de la Marina espanyola. Mentrestant, un dels dos vaixells de més capacitat de Salvament Marítim es dirigeix cap a la capital catalana des de Cartagena i arribarà al voltant de les vuit del vespre. També, s'hi afegirà un robot submarí, amb seu a La Corunya i que es troba de camí, segons han explicat a l'ACN fonts de Salvament Marítim. Mentrestant, s'investiguen les causes de l'accident, que també va causar dos ferits lleus tripulants del vaixell pesquer.

El sinistre es va produir al voltant d'un quart i mig de quatre de la tarda quan el mercant rus MID Volga 2 va envestir El Fairell, un pesquer de dimensions molt més reduïdes, que es va enfonsar en pocs estona arran de l'impacte i es troba a més de 150 metres de profunditat. El mateix mercant va donar l'alerta i va rescatar dos dels tripulants del Fairell, mentre que els altres dos són els que es troben desapareguts. Es tracta d'un mariner de nacionalitat marroquina de 34 anys i un altre de nacionalitat senegalesa de 37.L'embarcació de pesca tenia una eslora de 25 metres. Va ser construïda l'any 1999 i portava matrícula de Barcelona. El MID Volga 2, de 140 metres d'eslora, havia arribat al Port de Barcelona procedent de la ciutat russa de Yeysk i havia salpat amb destinació al port d'Alexandria, a Egipte.

Anar al contingut