Cues a l'aeroport del Prat a mig matí per passar els controls de seguretat (ACN)
Cues a l'aeroport del Prat aquest dimarts per passar els controls de seguretat (ACN)
El Prat de Llobregat

Segon dia de cues als controls d'accés de l'aeroport del Prat

Treballadors i empresa negocien una sortida per desconvocar la vaga de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

Segon dia seguit de cues importants als controls d'accés de l'Aeroport de Barcelona, pel conflicte laboral dels treballadors de seguretat. No s'ha viscut una jornada tan caòtica com la de dilluns, però tampoc es pot parlar de normalitat.

Vueling, responsable del 60% de les operacions, aconsella facturar amb tres hores d'anticipació i passar pels controls al més aviat possible.

Els problemes s'han concentrat especialment a primera hora del matí, al voltant de les 6, amb cues que arribaven al punt d'informació d'Aena i molta gent indignada per aquestes incidències. A mig matí, s'ha tornat a complicar la situació. Aena parla d'esperes, en moments punta, de 46 minuts.

Així ho han denunciat els usuaris a les xarxes socials:

 

Es manté l'amenaça de vaga a partir del 4 d'agost

Per la seva banda, els treballadors neguen que facin una vaga encoberta, i diuen que només apliquen el reglament. I tot apunta que les cues continuaran. 

S'ha acabat sense acord la reunió entre els treballadors de l'empresa Eulen, que presta servei als controls de seguretat de l'aeroport del Prat, i representants del Departament de Treball.

El comitè d'empresa posa com a condició per desconvocar la vaga del 4 d'agost que Aena assisteixi a les reunions de mediació. I avisa que no assistiran a més mediacions sense representants de l'ens públic i, mentrestant, continuaran treballant com aquests dies, sense hores extres.

La consellera de Treball, Dolors Bassa, considera vergonyós que Aena i l'Estat es desentenguin d'un conflicte que ells haurien d'intentar solucionar. En declaracions al programa "Gravetat zero", de Catalunya Ràdio:

"És vergonyós. De fet, com que Aena és una empresa estatal, la mediació l'hauria de fer l'Estat. Nosaltres ens hem ofert perquè ens ho ha demant el mateix comitè, que copséssim de primera mà tot els problemes que tenien." 

Si no s'arriba a cap acord, els treballadors començaran una vaga parcial indefinida els divendres, dissabtes, diumenges i dilluns a partir del 4 d'agost. Això pot provocar una situació encara més complicada al Prat, coincidint amb l'inici de les vacances d'estiu de molta gent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut