El jove assassinat publicava al seu mur de Facebook articles contraris als fonamentalistes islàmics
El jove assassinat publicava al seu mur de Facebook articles contraris als fonamentalistes islàmics
Dacca

Segon bloguer assassinat en un mes a Bangla Desh

Dos estudiants d'una escola religiosa han mort a cops de matxet Washiqur Rahman, de 27 anys, per publicar articles contraris als fonamentalistes islàmics

RedaccióActualitzat

El bloguer Washiqur Rahman, de 27 anys, ha mort a cops de matxet a prop de cada seva, a la ciutat de Dacca. Segons la versió policial, el jove ha estat apunyalat per un mínim de tres joves estudiants a plena llum del dia, en una concorreguda zona de Dacca. "Un agent en servei ha detingut dos assaltants que portaven tres matxets, mentre intentaven fugir de l'escena del crim", ha descrit l'agent de policia Humayan Kabir a l'agència Reuters. Els detinguts serien estudiants d'una escola religiosa.

El subcomissari de la Policia de Dacca, Biplob Kumar Sarkar, ha confirmat que els atacants han admès la seva culpabilitat en l'assassinat de Washikur i han explicat que van planejar la seva mort per "publicar uns articles que ferien els sentiments religiosos", ha informat el diari local "The Independent". Els joves han delatat un tercer assaltant, que va fugir de l'escenari del crim després de ser sorprès per la Policia.

Rahman penjava al seu mur de Facebook articles contraris als fonamentalistes islàmics. Els seus amics l'han definit com un humanista ateu. Aquest és el segon assassinat en un mes d'un bloguer a Bangla Desh i el cinquè des del 2004. Fa just un mes va ser assassinat a cops de matxet el bloguer Avijit Roy, amb les nacionalitats bangladeshiana i nord-americana. Centenars de persones es van manifestar a Dacca per reclamar justícia. La policia va detenir un integrista islàmic com a presumpte autor del crim.

Anar al contingut