Madrid

Segolène Royal elogia el model espanyol d'igualtat en la convenció del PSOE

La dirigent socialista francesa Segolène Royal ha afirmat que les lleis d'igualtat promogudes pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero "han sacsejat" l'esquerra europea i ha anunciat que en el seu programa electoral hi inclourà el que ha batejat com el "model espanyol" en polítiques d'igualtat. Royal ha compartit un debat amb la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, que li ha expressat el seu suport en la cursa cap a l'Elisi.

Actualitzat

Fernández de la Vega ha elogiat el "compromís, coratge i iniciativa" de Royal i li ha donat suport en les seves aspiracions d'assolir la presidència de la república. De la Vega ha manifestat la seva indignació "quan veiem que s'interposen en el camí" cap a la presidència "objeccions no amb l'argument de la raó, sinó amb el de sempre, el de la raó patriarcal, el de la misogínia".

La vicepresidenta primera del govern ha aprofitat la taula rodona amb Royal per demanar "un pacte social de la igualtat entre homes i dones, basat en el respecte i la confiança mútua", i ha denunciat que la mirada sobre les dones que hi ha a l'executiu espanyol és, en moltes ocasions, "una mirada sexista".

Un altre dels aspectes tractats ha estat la violència de gènere, que De la Vega ha considerat "el principal i més tràgic problema que tenim actualment". Royal ha fet esment a la reproducció de la violència en el si de les famílies, un fet que condueix els fills maltractats o espectadors de situacions de violència a ser futurs maltractadors.

Anar al contingut