Motor

Sébastien Loeb guanya el Ral·li Catalunya per davant de Dani Sordo

El francès Sébastien Loeb (Citroën) ha guanyat el Ral·li Catalunya, penúltima prova puntuable per al Mundial de l'especialitat, i el seu company Dani Sordo ha acabat en segona posició. El líder del Mundial, el finlandès Mikko Hirvonen (Ford Focus RS), ha quedat finalment tercer i conserva així la primera posició en la general de pilots, encara que ara tan sols amb un punt d'avantatge respecte a Loeb. El doblet de Citroën permet a la marca francesa obtenir també el campionat del món de constructors, per davant de Ford, i revalida el títol quan falta només una prova, la que es disputarà l'última setmana d'octubre a la Gran Bretanya.

Actualitzat
La prova era la penúltima puntuable per al Mundial de l'especialitat, i amb el doblet de Loeb i Sordo, Citroën obté per quarta vegada un doblet en aquest ral·li. El líder del Mundial, el finlandès Mikko Hirvonen (Ford Focus RS), ha quedat finalment tercer i conserva així la primera posició en la general de pilots, encara que ara tan sols amb un punt d'avantatge respecte a Loeb. El doblet de Citroën permet a la marca francesa aconseguir també el campionat del món de constructors, per davant de Ford, i d'aquesta manera revalida el títol aconseguit l'any passat. 
Loeb retalla quatre punts al líder i, així, es jugarà a una sola carta el títol mundial amb Hirvonen a Gal·les.

El francès, cinc vegades consecutives guanyador del Mundial de ral·lis, ha administrat el seu avantatge sense forçar el cotxe, objectiu al qual també ha contribuït Sordo, líder en la primera etapa, però que ha jugat a remolc a partir de la jornada d'ahir en benefici del seu company.
Hirvonen, molt lluny dels dos Citroën durant tot el ral·li, no ha tingut capacitat d'entrar en acció en els tres dies, ni tampoc el seu company i compatriota Jari-Matti Latvala, que si bé va arribar a guanyar l'última especial (la resta va caure en mans dels Citroën), en cap moment va fer un paper tan determinant. Al final, Loeb ha completat la carrera de divuit trams cronometrats (un total de 353,62 quilòmetres) en 3 hores, 22 minuts i 14 segons, i a dotze segons ha acabat Sordo, en segona posició.
Anar al contingut