Plaques fotovoltaiques instal·lades al sostre d'una de les naus de producció de Seat. (Foto: ACN)
Plaques fotovoltaiques instal·lades al sostre d'una de les naus de producció de Seat. (Foto: ACN)
Martorell

Seat inaugura la planta solar més gran del món de la indústria de l'automòbil

Seat ha inaugurat avui la planta solar més gran del món en una indústria automobilística. Es tracta de 53 panells solars col·locats a les cobertes de les instal.lacions de Martorell.

RedaccióActualitzat

Seat ha inaugurat la planta solar més gran del món en una indústria automobilística. Es tracta de 53.000 panells solars col·locats a les cobertes de les instal·lacions de Martorell. Seat ha culminat així la tercera i última fase d'instal·lació d'aquestes plaques solars als terrats de les naus de producció i a les pèrgoles dels aparcaments de dipòsit dels vehicles. Les plaques fotovoltaiques de la planta, batejada com "Seat al sol", ocupen gairebé el 10% dels 3 milions de metres quadrats de superfície que té la factoria.

Amb una inversió de 35 milions d'euros, la instal·lació genera 15 milions de Kwh d'energia neta a l'any, l'equivalent al 25% de la producció actual del Seat León o "el consum anual de 3.500 llars", segons ha destacat aquest dilluns el president de la companyia, Jürgen Stackmann, en l'acte d'inauguració.

Els directius de Seat han apuntat l'estalvi energètic que comporta la planta en termes de reducció d'emissions de CO2 a l'atmostefa i han afirmat que amb aquesta planta solar l'empresa es converteix en una de les companyies més sostenibles i compromeses amb el medi ambient.

 

Anar al contingut