Barcelona

Seat anuncia un ERO de dos dies que afectarà 8.806 treballadors arran de la vaga dels transportistes

Amb motiu de la vaga dels transportistes, la direcció de Seat ha comunicat als sindicats que presentarà un expedient de regulació d'ocupació temporal i amb caràcter retroactiu, pels dies 9 i 10 de juny com a mínim, que afectarà 8.806 treballadors. Seat ha justificat la mesura pels dies d'inactivitat a les plantes de Martorell, Zona Franca de Barcelona i el Prat de Llobregat i per causes de força major. I és que, segons ha anunciat l'empresa, si no li arriba el material no té més remei que aturar la producció. Tot i que l'expedient es presenta només per dos dies, finalment es podria allargar en funció de l'impacte final que tingui la vaga dels transportistes. Sharp també ha presentat un ERO. Les administracions central i catalana ja han advertit que es miraran amb lupa els ERO que es presentin amb l'excusa de la protesta.

Actualitzat

Els sindicats, per la seva banda, s'han mostrat crítics amb aquesta situació, ja que consideren que la plantilla de Seat no ha de pagar "els plats trencats" d'una vaga convocada per un altre sector.

No només Seat presenta un ERO

A Catalunya, Sharp Electrónica España ha presentat un ERO temporal a la seva fàbrica de Sant Cugat del Vallès que afecta 387 treballadors, més de la meitat de la plantilla. Yamaha Motor España de Palau-solità i Plegamans, al Vallès occidental, ha paralitzat la seva producció per falta de material. L'empresa ha advertit que si la vaga continua la setmana que ve no descarten presentar un ERO temporal.

A la resta d'Espanya, Ford també ha plantejat un expedient de regulació d'ocupació temporal a Almussafes. La mesura, que ara negocien amb els sindicats, només afectaria la planta de muntatge de vehicles, carrosseries i pintura. També n'han presentat la companyia Bridgeston a Basauri, Biscàia; la paperera saragossana Industrias Celulosas Aragonesa (Saica); Campofrío a Olvega, Sòria, i Cárnicas Loriente Piqueras (Incarlopsa) a les plantes de Tarancón, a Conca, i a Olías del Rey a Toledo.

Corbacho i Serna avisen

Davant d'aquesta situació, el Ministre de Treball, Celestino Corbacho, i la consellera del ram de la Generalitat, Mar Serna, ja han advertit que es miraran amb lupa cada una de les ERO que es presentin amb l'excusa que la vaga dels transportistes. Corbacho ha dit que "si (les empreses) tenen qualsevol altre problema de fons tenen el dret de plantejar un expedient, però no en canvi pel fet que durant 24 hores no hagin rebut subministrament".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut