Barcelona

Seat acorda un ERO temporal que afectarà prop de 8.000 treballadors

La direcció de Seat i el comitè d'empresa han pactat finalment les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta un total de 7.789 treballadors de les plantes de Martorell i la Zona Franca entre setembre i desembre de 2009. L'ERO es farà de manera rotatòria perquè cap operari no estigui més de dos mesos sense treballar. L'acord preveu que els empleats afectats percebin el 100% del seu sou, però amb la condició que realitzin cursos de formació durant el període de suspensió.

Actualitzat
Els treballadors més grans de 53 anys i les persones que encara no hagin generat prestació per desocupació queden excloses de l'ERO.

Perquè l'aplicació de l'expedient sigui menys traumàtica, les parts han pactat que s'apliqui de forma rotatòria, de manera que cap treballador estigui més de dos mesos aturat. Aquest punt no afectarà les vacances, que es podran agafar íntegrament en el període corresponent.

A finals d'agost i fins la primera quinzena de setembre, deixaran de treballar uns 500 treballadors i 900 més ho faran entre la primera quinzena de setembre i a finals de desembre. Els últims quatre mesos de l'any, s'aturaran 21 dies les línies de producció del Seat Ibiza, el León i l'Altea. La cadena de muntatge de l'Exeo s'aturarà dues setmanes.

Aquest és el tercer expedient temporal que presenta Seat en els últims 8 mesos. No és el primer ni serà l'últim. L'automobilística va pactar amb els sindicats una flexibilització de la producció fins que s'iniciés la fabricació del nou Audi Q3, el 2011, a la planta de Martorell.
Anar al contingut