Sant Joan Despí

Schulz creu que Merkel s'apunta al carro de l'austeritat pel possible canvi presidencial a França

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha dit a "Els matins" de TV3 que amb l'austeritat no n'hi ha prou per reactivar l'economia a Europa. Schulz creu que Angela Merkel s'apunta ara a aquest carro, entre altres qüestions, pel possible canvi de presidència a França.

RedaccióActualitzat
Per Schulz: "Les eleccions a França i una victòria potencial de François Hollande, que té una estratègia diferent a la cancellera, tindrà efectes". En aquest sentit, el president del Parlament Europeu ha explicat: "Tinc la sensació que Angela Merkel s'està fent a la idea que se les haurà de veure amb un altre president  i per això intenta el que ja demanem fer des de fa dos anys: que l'austeritat es combini amb una estratègia de creixement estructurada que ho intenta anticipar". Ara bé, diu: "Arriba tard, però està bé que arribi".

Pel que fa a la relació entre Catalunya i Espanya, Martin Schulz se n'ha desmarcat tot dient: "No és el meu àmbit". Tot i això, ha manifestat: "És una qüestió interna espanyola i catalana. El dret a l'autodeterminació s'ha de decidir entre els pobles i la relació entre Espanya i Catalunya és un tema intern i no en puc fer cap comentari."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut