Els set ninots que han penjat d'un pont de la C-17 (SCC)
Malla

SCC denuncia uns ninots amb els logos de PP, PSC i Cs penjats d'un pont de la C-17

Els responsables de xarxes de la Guàrdia Civil s'han fet ressò de la notícia i han fet un comentari des del seu perfil oficial que ha aixecat polèmica per un retret als Mossos d'Esquadra

RedaccióActualitzat

L'entitat Societat Civil Catalana, SCC, ha denunciat aquest divendres l'aparició d'uns ninots de drap penjats d'un pont de la C-17 a Malla, entre Vic i Tona.

Ho han denunciat perquè els set ninots de drap portaven els logotips del Partit Popular, PSC i Ciutadans, i estaven penjats cap per avall amb cordes des de dalt del pont. Per SCC, és una simulació de l'assassinat de votants d'aquestes tres formacions polítiques:

 

 

Els Mossos d'Esquadra han retirat aquest matí els set ninots i investiguen els fets.

Cs, PP i PSC ho condemnen

Responsables dels tres partits representats pels ninots penjats s'han queixat d'aquest fet. Carlos Carrizosa, de Ciutadans, ha dit que el seu partit ho denunciarà davant de la fiscalia:

"Això significa carregar d'odi contra un col·lectiu i creiem que la fiscalia antiodi ha de prendre cartes en l'assumpte. Nosaltres també responsabilitzem d'aquests tipus de fets a aquells que han inflamat la societat assenyalant els rivals polítics."

També el PP, per boca del ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, com el PSC, també ho han condemnat. El ministre ho ha considerat "una prova més" de la ruptura de la convivència, mentre que Salvador Illa, del PSC, ha dit que són "accions que no ajuden":

Méndez de Vigo: "No coneixia aquests fets però, en el cas que siguin certs, vull dir-li que és una prova més de la ruptura de la convivència a Catalunya. S'hi ha instal·lat un clima que no és possible, perquè aquest tipus de comportaments són antidemocràtics."

Salvador Illa: "Condemna rotunda a aquest tipus d'accions que no ajuden gens a crear aquest clima de serenitat, de tranquil·litat, de calma, de confrontació de projectes, per a què, com procedeix en un estat de democràtic, siguin al cap i a la fi els ciutadans els que decideixin quina direcció ha de prendre la política a Catalunya els pròxims 4 anys."

La Guàrdia Civil es disculpa

Els responsables de xarxes de la Guàrdia Civil s'han fet ressò de la notícia i han fet un comentari des del seu perfil oficial que podria ferir sensibilitats.

En un tuit que han esborrat ràpidament, la Guàrdia Civil qüestionava la rapidesa en la investigació sobre qui pot haver col·locat els ninots a la C-17 si se n'ocupen els Mossos d'Esquadra:

 

El tuit ha estat esborrat i la Guàrdia Civil ha demanat disculpes via Twitter als Mossos d'Esquadra per les al·lusions:

I la policia catalana ha agraït les disculpes:

Anar al contingut