L'educació sexual, una assignatura obligatòria? (Pixabay)
L'educació sexual, una assignatura obligatòria? (Pixabay)

Save the Children: educació sexual obligatòria per frenar la violència masclista

L'ONG creu que cal aplicar de manera urgent polítiques de prevenció, davant l'augment de denúncies entre els menors d'edat

RedaccióActualitzat

Save the Children demana que es creï una assignatura obligatòria d'educació sexual per frenar la violència masclista. Aquesta ONG reconeix que l'augment de denúncies és palpable i que cal aplicar de manera urgent polítiques de prevenció. Segons dades oficials, a l'últim any les denúncies per violència de gènere entre menors de 18 anys han augmentat gairebé el 15%.

La responsable de Polítiques d'Infància de Save the Children a Catalunya, Emilie Rivas, subratlla la necessitat d'aplicar aquests programes.

"Es basen en estudis que s'han fet als Estats Units i al Canadà que demostren que quan treballem a les aules amb programes estables i adaptats a totes les edats podem prevenir molt la violència."

La directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància de l'ONG, Ana Sastre, explica que les escoles necessiten educar els adolescents en la no violència.

"Ens calen escoles que eduquin en la igualtat i en la no violència, que no perpetuïn els rols de gènere i que promoguin relacions afectives i sexuals igualitàries i segures per mitjà d'una assignatura reglada d'educació sexual en tots els nivells educatius."

Des de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica també creuen necessari tractar aquestes qüestions durant l'etapa educativa dels infants i joves. Ara bé, no veuen tan clarament la necessitat de crear una assignatura específica. Aquesta és la posició de la seva presidenta, Pilar Gargallo:

"Aquest és un dels temes clau. Sempre creus que no hi has arribat prou. Per tant, l'educació sexual és important que es dugui a les aules. Però hauríem de vincular-la a altres matèries i diferents continguts."

Save the Children ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes per demanar l'aprovació d'una llei que protegeixi als menors del maltractament, la violència de gènere, els abusos sexuals i l'assetjament escolar. La iniciativa es publica a www.losultimos100.org i ja té més de 200.000 signatures.

ARXIVAT A:
Educació Violència masclistaAssetjament escolarAssetjament sexual
Anar al contingut