Esparreguera

S'autoinculpa un dels sospitosos de la mort del marit de l'alcaldessa d'Esparreguera

Un dels tres menors que van agredir el marit de l'alcaldessa d'Esparreguera, José Luis Pérez Barroso, que va morir diumenge arran de les ferides, s'ha autoinculpat de la lesió que li va provocar la mort. Ho ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" el conseller d'Interior, Joan Saura, que ha explicat un d'ells hauria reconegut haver donat l'empenta que, en caure, va provocar la ferida mortal a la víctima. La Fiscalia de Menors ha demanat en dues ocasions al jutge l'internament dels tres presumptes implicats en un centre de menors.

Actualitzat

Els fets es van produir el 17 d'agost passat. José Luis Pérez Barroso, marit de l'alcaldessa del PSC, Francesca Fosalba, hauria discutit amb els tres menors per la seva actitud a l'Ateneu d'Esparreguera i davant nombrosos testimonis. Després, els joves l'haurien seguit i, en un carrer perpendicular al carrer Sant Antoni, li haurien clavat una sèrie de cops que el van fer caure a terra i li van causar lesions greus. José Luis Pérez, de 50 anys, va ser traslladat a l'Hospital del Mar de Barcelona, on va morir el diumenge, 24 d'agost. 

Segona petició d'internament 

La Fiscalia de Menors ha demanat dues vegades l'internament dels tres joves per la seva responsabilitat en la mort de José Luis Pérez Barroso. Els nois, d'entre 14 i 17 anys, van ser detinguts el 20 d'agost i van passar a disposició de la fiscalia, que, després d'escoltar-los i fer els informes sobre la seva situació social, personal i familiar, a més d'altres diligències, va demanar la mesura cautelar d'internament per a tots tres. Un jutjat de Barcelona, però, va denegar la mesura i en va decretar la llibertat vigilada.

Tot i això, després que José Luis Pérez Barroso morís, i un cop reunits nous indicis de la implicació dels menors en els fets, la fiscalia va tornar a sol·licitar l'internament. Ara, mentre s'espera la resolució judicial, la investigació continua.

Anar al contingut