Saura vol que en deu anys el 20% de la producció alimentària catalana sigui ecològica

El candidat d'ICV a la Generalitat, Joan Saura, ha defensat un canvi en les polítiques alimentàries de Catalunya. El dirigent ecosocialista ha presentat les propostes en matèria de seguretat alimentària de la formació i ha proposat que d'aquí a 10 anys el 20% de la producció alimentària catalana sigui ecològica. Amb aquesta mesura Saura pretén aproximar-se a les polítiques impulsades per altres països europeus com Alemanya o França on la produció ecològica està per sobre del 10%.
Saura vol que en deu anys el 20% de la producció alimentària catalana sigui ecològica
Barcelona

Saura vol que en deu anys el 20% de la producció alimentària catalana sigui ecològica

El candidat d'ICV a la Generalitat, Joan Saura, ha defensat un canvi en les polítiques alimentàries de Catalunya. El dirigent ecosocialista ha presentat les propostes en matèria de seguretat alimentària de la formació i ha proposat que d'aquí a 10 anys el 20% de la producció alimentària catalana sigui ecològica. Amb aquesta mesura Saura pretén aproximar-se a les polítiques impulsades per altres països europeus com Alemanya o França on la produció ecològica està per sobre del 10%.
Actualitzat
A més ICV-EUiA vol que el Departament d'Agricultura, Ra maderia i Pesca passi a anomenar-se Departament de Seguretat i Qualitat Alimentària i planteja un pla per la reconversió ecològica del sector agroindustrial. Joan Saura ha proposat que tota l'alimentació en els àmbits dependents de la Generalitat sigui d'origen ecològic. El president d'ICV ha criticat que "el pagès ecològic ha de fer front a un nombre important de taxes i a les dificultats que comporta un mercat amb grans potencialitats però encara poc desenvolupat". Saura ha denunciat que CiU ha defensat els interessos de les grans empreses agroalimentàries per davant dels petits productors i dels consumidors i per damunt de la seguretat i la qualitat alimentària. Saura ha afirmat que "cal un nou model i una política exigent en matèria alimentària".