Barcelona

Saura replica a Montilla que després dels comicis no podrà imposar la interconnexió amb França

La interconnexió elèctrica amb França ha estat motiu de fricció entre Joan Saura i José Montilla. El candidat dels socialistes a la Generalitat es va comprometre ahir a prendre decisions per tirar endavant les infraestructures que considera que fan falta a Catalunya, obviant els que va anomenar ecologistes de saló. El líder ecosocialista Joan Saura ha replicat a Montilla que respecti les decisions del govern sobre el nou pla d'energia. I li ha etzibat que està segur que després de les eleccions el PSC no estarà en condicions d'imposar res i caldrà formar una majoria d'esquerres. Ha aconsellat a Montilla i al PSC que deixi enrere polítiques antigues i s'adapti a la "modernització ecològica" que necessita Catalunya.

Actualitzat

Després de retre homenatge, a Miravet, als brigadistes que van participar en la batalla de l'Ebre, Joan Saura ha replicat al candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, que després de les eleccions de l'1 de novembre "no estarà en condicions d'imposar res". L'ecosocialista ha expressat el seu malestar per les declaracions de Montilla, que va apostar per la interconnexió elèctrica amb França i va rebutjar pactar amb qui poses traves al creixement de Catalunya per un "fals ecologisme de saló".

El president d'ICV i conseller de Relacions Institucionals ha recordat al dirigent dels socialistes catalans que després dels comicis autonòmics "hi haurà una majoria d'esquerres", però requerirà del concurs de PSC, ERC i ICV-EUiA. Per tot plegat, li ha recomanat que "surti de les polítiques energètiques antigues i se situï en polítiques de modernitat ecològica". 
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut