Sant Adrià de Besòs

Saura renuncia a presentar-se a les eleccions del 2010 com a cap de llista d'ICV

Joan Saura no es presentarà com a cap de llista d'Iniciativa per Catalunya-Verds a les eleccions al Parlament de l'any que ve. Saura ho ha anunciat aquest dissabte al migdia en el consell nacional que la seva formació celebra a Sant Adrià. Joan Saura ha afirmat que la seva renúncia és "irreversible", ja que fa molts anys que és a "primeríssima línia política" i vol "donar un nou impuls al partit". Joan Saura, però, no plegarà com a president d'ICV, càrrec que ocupa des del 2000, ni tampoc deixarà les seves responsabilitats al capdavant de la Conselleria d'Interior.

Actualitzat
Joan Saura ja no tornarà a ser candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Quinze mesos abans de les eleccions, el dirigent ecosocialista ha decidit posar punt i final a les curses electorals i als càrrecs electes. Considera que és un bon moment per marxar perquè "és un bon moment polític". Amb el sistema de finançament resolt i amb dades que mostren que la formació ecosocialista es consolida en les enquestes, Saura decideix donar el relleu a la candidatura per governar el país.

Saura ha dit que és una decisió "que fa molt de temps que estic madurant", ja que volia deixar d'estar "a primeríssima línia política" i "donar un nou impuls al partit". Joan Saura ha explicat que "el canvi es produirà amb normalitat, sense baralles ni crisis internes". Saura ha confessat que té al cap qui vol que el succeeixi, però no ho ha revelat per "responsabilitat". A mitjans de setembre s'aprovarà l'estratègia electoral del partit, i a l'octubre es faran les eleccions primàries per decidir qui encapçalarà les llistes per la presidència de la Generalitat. Serà llavors quan Saura donarà suport a qui vol que sigui el seu successor.

Joan Saura ha estat candidat a la presidència de la Generalitat el 2003 i el 2006 i ara renuncia a presentar-se per tercera vegada. L'ecosocialista, però, mantindrà el seu càrrec al govern fins a final de legislatura i mantindrà també les seves responsabilitats al partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut