Barcelona

Saura proposa un Pacte Nacional per a la Inclusió Social per eradicar la pobresa a Catalunya

Coincidint amb el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa, el candidat d'ICV-EUiA a la Generalitat, Joan Saura, s'ha compromès a impulsar un Pacte Nacional per a la Inclusió Social que augmenti cada any la despesa dedicada a eradicar la pobresa a Catalunya, fins arribar als nivells europeus. Saura ha assegurat que, si arriba al govern, la lluita contra l'exclusió social serà una de les seves grans prioritats, i ha destacat que les propostes dels ecosocialistes es basen "en una política de drets, i no de xecs com fa CiU". ICV-EUiA, en un altre acte, ha plantejat la necessitat d'eliminar les normes d'excepcionalitat per als detinguts d'ETA.

Actualitzat

El candidat a la presidència de la Generalitat per ICV-EUiA, Joan Saura, s'ha compromès a impulsar un programa de "pobresa zero" destinat a persones en risc d'exclusió social a les quals es garantiria una cobertura universal, gratuïta, pública i participada per la ciutadania. El pla, que ha assegurat que constitueix una "prioritat" per a la seva formació, s'inclouria dins d'un Pacte Nacional per a la Inclusió Social a Catalunya.

Saura ha recordat que un 17,7% del total de la població de Catalunya té rendes per sota del 60% de la mitjana catalana i està, per tant, en risc d'exclusió social, i s'ha marcat com a objectiu superar en vuit anys el 27% de despesa mitjana europea -a Espanya oscil·la entre el 17 i el 18%- en polítiques socials, a un ritme de creixement de "com a mínim" l'1% del PIB anual.

Propostes en matèria de justícia per eliminar l'excepcionalitat per als detinguts d'ETA

L'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, que tanca les llistes d'ICV-EUiA per Barcelona, ha dit en un dinar per explicar les propostes dels ecosocialistes en matèria de justícia que després de tres anys de l'últim atemptat mortal d'ETA "caldria abordar si no ha arribat ja el moment d'eliminar del procediment judicial les normes d'excepcionalitat per als detinguts d'ETA", restant aïllats més de 72 hores, perquè "atempten contra els drets fonamentals dels detinguts".

D'altra banda, Joan Saura també ha carregat contra el candidat del PSC-CpC, José Montilla, que aquest dimarts ha fet una aturada en la campanya per anar al Congrés dels Diputats on es votaven les esmenes als pressupostos. Joan Saura ha censurat el fet que Montilla no hagi deixat el seu escó al Congrés dels Diputats des que va convertir-se en candidat a la presidència de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut