Barcelona

Saura proposa a tots els grups un acord en matèria de seguretat per treure-la del debat partidista

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, compareix davant de la Comissió d'Interior del Parlament per presentar les directrius que guiaran l'acció de govern del seu departament durant els pròxims anys. Saura ha proposat a totes les formacions polítiques un consens en matèria de seguretat i ha demanat que no es faci un ús partidista d'aquesta qüestió.

Actualitzat

Com va fer Josep-Lluís Carod-Rovira la setmana passada, Joan Saura compareix avui a la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament per exposar les línies generals de la seva Conselleria d'Interior i Relacions Institucionals.

Saura ha fet una repassada a la situació de la seguretat a Catalunya i ha avaluat l'alarma social creada pels robatoris a vivendes, i ha conclòs que, estadísticament, la seguretat ciutadana no s'ha incrementat. El conseller ha demanat als partits que no s'utilitzi aquesta qüestió políticament. "És fonamental que totes les foces polítiques considerin les polítiques de seguretat com una qüestió de país i que cal fer un gran esforç per buscar el consens, si més no en les qüestions clau, i que les traiem del debat partidista", ha dit.

El conseller ha proposat a tots els grups un acord per la seguretat. Un gran pacte que inclou un decàleg de compromisos, entre els quals, mantenir la finalització del desplegament dels Mossos d'Esquadra pel 2008, millorar la coordinació amb els cossos policials de l'Estat, incidir en la lluita contra la violència contra les dones i acostar el cos dels Mossos a la ciutadania. En aquest sentit, Saura ha confirmat la voluntat d'activar mecanismes que facilitin l'entrada d'immigrants al cos dels Mossos d'Esquadra perquè la policia catalana s'apropi més a la realitat del país.

Anar al contingut