Barcelona

Saura i Sevilla acorden un mecanisme per prevenir conflictes d'invasió de competències

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, ha acordat amb el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, la creació d'un òrgan bilateral que estudiï els avantprojectes de llei del govern espanyol i la Generalitat per tal de prevenir les possibles invasions de competències que puguin sorgir durant el desplegament del nou Estatut català. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Saura ha dit que espera que la reunió d'aquest dilluns entre José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero servirà per donar el tret de sortida a aquest desplegament.

Actualitzat

D'altra banda, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat per "abans de l'estiu" els primers traspassos de competències a la Generalitat previstos en l'Estatut, que significarà "un cert desplegament estatutari en alguns àmbits concrets, que encara s'estan estudiant".

Carod ha explicat que els tres socis de govern han analitzat alguns documents de treball i han constatat que hi ha "molt marge" perquè l'executiu espanyol "procedeixi amb normalitat a alguns traspassos" en els propers mesos. El vicepresident no ha volgut especificar quins seran els primers traspassos, ja que la decisió final correspondrà al govern de Rodríguez Zapatero i ha reconegut que "la immediatesa de les eleccions municipals i autonòmiques" pot provocar "un cert alentiment d'algunes mesures".

Per Carod-Rovira, el fet que "el govern espanyol passi ara per un moment delicat després de l'atemptat d'ETA i tot i la immediatesa de les eleccions municipals, les necessitats de Catalunya no poden quedar una vegada més relegades a un segon pla".

Anar al contingut