Madrid

Saura i Sevilla acorden que la comissió Estat-Generalitat es constitueixi al febrer

La comissió bilateral Estat-Generalitat que ha de resoldre els conflictes de competències entre les dues parts es posarà en marxa al febrer, segons han concretat el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla. Saura ha explicat que a la primera reunió ja es plantejarà el traspàs de les competències que, segons ell, s'ha de fer de manera urgent.

Actualitzat

Govern central i Generalitat han començat a concretar el calendari per al desenvolupament de l'Estatut. El conseller d'Interior i de Relacions Institucionals, Joan Saura, i el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, han decidit que el mes de febrer es constituirà la comissió mixta bilateral Estat-Generalitat que preveu l'Estatut. Saura ha anunciat que la compondran 12 membres, sis de cada part, que seran representants dels dos governs, i que no hi haurà presència d'altres formacions polítiques, com havia reclamat CiU.

A la trobada, també s'ha decidit crear de manera immediata un òrgan de coordinació entre tots dos governs que examinarà les lleis que facin uns i altres per evitar els conflictes de competències.

La reunió entre Saura i Sevilla es produeix deu dies després de la que van tenir el 8 de gener el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el de la Generalitat, José Montilla, que va servir per obrir pas al desplegament estatutari.

Des de l'entrada en vigor del text legal, els dos governs han patit algunes topades per l'aprovació d'algunes normes estatals, com ara el reial decret d'ensenyaments mínims, que obliga a aplicar una tercera hora de castellà i que ha acabat amb un requeriment d'incompetència davant del govern espanyol.

Segons CiU, l'Estat ha aprovat fins a un total de 23 normes que envaeixen competències estatutàries, i ha anunciat que d'ara endavant reclamarà sistemàticament la intervenció del Consell Consultiu de la Generalitat per determinar l'adequació de les normes a l'Estatut.

ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut