Barcelona

Saura i Rangel acorden millorar la coordinació entre la policia catalana i l'espanyola

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, s'ha reunit per primera vegada amb el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, per analitzar els mecanismes de col·laboració entre la Generalitat i el govern espanyol. Saura i Rangel han acordat millorar la coordinació entre els tres cossos de seguretat que operen a Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Tot i que consideren que el nivell de col·laboració és bo, els dos responsables polítics de seguretat han avançat que aviat hi haurà una reunió amb els comandaments operatius dels cossos per potenciar el treball conjunt.

Actualitzat

Joan Saura i Joan Rangel es reuniran aviat amb els responsables operatius dels cossos policials que treballen a Catalunya i visitaran les instal·lacions de la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra per fer un seguiment de la "suma d'esforços" que s'està realitzant.

Rangel ha afirmat que està "satisfet" amb el "rendiment" extret de la col·laboració, "que ha permès la desarticulació de bandes organitzades", però ha aclarit que la seva "missió" és "estar atents per impulsar nous mecanismes" i fer que els actuals "vagin a més".

Els dos responsables de seguretat, en la seva primera reunió després que Saura assumís el departament d'Interior, han coincidit en la necessitat de llançar un "missatge de tranquil·litat" a la ciutadania, atès que la delinqüència "està estancada" a Catalunya independentment d'alguns episodis que causen alarma social, ha afirmat el conseller.

Més Mossos durant les festes

Saura ha aprofitat aquesta reunió per recordar que des del 4 de desembre està en marxa l'"operació Grèvol", un dispositiu especial de vigilància durant les festes de Nadal que conclourà el pròxim 15 de gener. El nombre de mossos d'esquadra al carrer s'ha incrementat. El conseller també ha explicat que durant la nit de Cap d'Any encara s'incrementarà més la presència d'efectius al carrer per evitar possibles incidents.

Anar al contingut