Barcelona

Saura es compromet a publicar la llista d'empreses amb més accidents laborals i augmentar la despesa pública

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Saura, s'ha compromès davant CCOO a incloure en el seu programa electoral la proposta del sindicat de fer pública la llista d'empreses amb més sinistralitat laboral. A més, s'ha proposat incrementar la despesa pública de la Generalitat en un 1% del PIB cada any "per situar-lo en 8 o 10 anys al nivell de despesa pública de la Unió Europea".

Actualitzat

Saura ha assumit algunes de les propostes del sindicat CCOO per integrar-les en el seu programa electoral, com la publicació de les empreses amb més accidents laborals i l'adopció de totes les mesures previstes en l'Informe del Bon Govern i la Transparència en l'Administració redactat pel conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, i l'exsíndic de Greuges Anton Canyelles.

ICV-EUiA i CCOO han coincidit també a destacar el desplegament del títol primer de l'Estatut sobre drets i deures com una de les seves principals propostes, una reivindicació que Saura ha assenyalat com a "condició 'sine qua non' per a qualsevol futur pacte de govern" que vulgui comptar amb ICV-EA.

Saura ha assenyalat també que qualsevol futur govern progressista "haurà de desenvolupar una política agressiva per reduir les taxes de temporalitat" als llocs de feina.

No abaixar impostos

El líder d'ICV-EUiA ha destacat, a més, la "coincidència" de criteri entre la seva formació i el sindicat sobre la "necessitat que no es produeixin contrareformes de desfiscalització que no permetrien l'ampliació de l'estat del benestar".

Així, Saura s'ha mostrat contrari a abaixar els impostos i s'ha compromès, en canvi, a "incrementar la despesa pública" per potenciar especialment "les polítiques socials" amb un augment de l'1% del PIB cada any en el pressupost de la Generalitat, que actualment té una despesa del 39% del PIB.

Anar al contingut