Barcelona

Saura destaca la continuïtat del tripartit, però amb noves "formes"

El nou conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha destacat que el segon govern del PSC, ERC i ICV-EUiA ha "obert una nova etapa" des del punt de vista de "les formes", tot i que ha destacat la continuïtat respecte a l'anterior govern tripartit. El dirigent ecosocialista ha fet aquestes declaracions després de prendre possessió i fotografiar-se amb els seus companys en el govern català.

Actualitzat
Joan Saura ha estat l'únic representant del recent configurat govern que ha tingut paraules de "reconeixement i agraïment" cap els consellers sortints i ha volgut destacar que el nou executiu "significa la continuïtat del camí iniciat" pel tripartit "entre el 2003 i el 2006".

Saura ha expressat la seva "satisfacció personal i política" per haver aconseguit "la proposta estratègica de la coalició" ICV-EUiA per "un govern d'esquerres i catalanista" que, segons ell, queda perfectament definit en "la composició del nou govern d'entesa nacional pel progrés".

Els grans reptes

El conseller ha delimitat els "quatre grans reptes" que afronta el nou executiu en "la millora i ampliació de l'estat del benestar", "el canvi del model productiu amb qualitat d'ocupació", "la modernització ecològica" i "el desplegament de l'Estatut".

Aquest últim punt constitueix també un dels "dos grans objectius polítics" que Saura ha marcat per a la seva nova Conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, des de la qual s'ha proposat impulsar "en aquests quatre anys" la "creació de les comissions bilaterals, les transferències" de competències "i les modificacions legislatives" que comporta l'aplicació del nou Estatut.

Continuïtat en polítiques de seguretat

En matèria d'Interior, Saura ha garantit, com el seu gran objectiu, la "continuïtat de les polítiques de seguretat" dutes a terme per la consellera sortint, Montserrat Tura, tot i que "incorporant els elements del programa de govern" firmat amb el nou president català.

Saura ha destacat que "una política de seguretat ha de tenir com a objectiu clar" el de "garantir els drets de les persones des de la perspectiva de la seva seguretat". "Aquesta política de garantir drets és la que ha desenvolupat l'anterior conselleria i la que jo penso continuar en aquests quatre anys", ha dit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut