Barcelona

Saura demana lleialtat al govern central en el desenvolupament de l'Estatut i "estabilitat" als altres membres de l'entesa

Joan Saura ha reclamat en el ple d'investidura "lleialtat institucional" al govern espanyol a l'hora de desenvolupar l'Estatut i "complicitats" a les altres forces del govern d'entesa. Saura ha considerat que el nou Estatut és una bona oportunitat "per establir la relació que hi ha d'haver entre la Generalitat i el govern central". A l'inici del seu discurs al Parlament, el líder d'ICV-EUiA ha dedicat un emotiu "gràcies, president" a Pasqual Maragall i ha dit que, sense ell, "avui no tindríem Estatut". A José Montilla li ha demanat concreció en les polítiques socials i ha dit que tenen plena confiança en "la seva capacitat i voluntat de sumar, perquè està ple d'ambició i il·lusió".

Actualitzat
El president d'ICV ha destacat que el govern d'entesa no és "ni una maniobra per ocupar el poder, ni una farsa, sinó un acte de normalitat democràtica". També ha promès que el nou executiu de la Generalitat sabrà estar "a l'altura", ha apuntat que el repte serà "fer de la pluralitat i l'estabilitat les dues cares de la mateixa moneda d'un bon govern" i ha insistit que les eleccions de l'1 de novembre van "avalar la continuïtat del procés de canvi iniciat fa 3 anys".

Saura ha dedicat a Pasqual Maragall un "gràcies, president" després d'elogiar el seu llegat "d'una opció ferma i decidida en favor de la continuïtat de l'alternativa d'esquerres" i també "d'una nova manera d'entrada a Espanya". També ha citat l'encara president per dir que "hem passat del catalanisme del pal de paller al catalanisme coral".

De José Montilla ha afirmat que li donen suport per tenir un govern d'esquerres, pel programa que s'aplicarà i perquè tenen "plena confiança en la seva capacitat i voluntat de sumar" perquè està "ple d'il·lusió i ambició" i, si no fos així, "ja no s'hagués presentat".

El Tinell, "punt de partida"

El dirigent ecosocialista ha revindicat el Pacte del Tinell com a "punt de partida" i ha fixat tres grans objectius del programa del pròxim govern. Són un canvi de model productiu, la millora del sistema de benestar i la modernització ecològica de Catalunya, principis sobre els quals s'haurà de treballar "amb transparència" i buscant "complicitats" entre els tres grups integrants del govern d'entesa.

D'aquests àmbits del programa de govern, Saura ha remarcat especialment la política d'habitatge, "que ha de donar resposta a la gent que se sent impotent davant d'un mercat immobiliari que els exclou". De la seguretat, vinculada a la cartera d'Interior que molt probablement assumirà ell mateix, Saura ha dit que cal "garantir els drets i el benestar de les persones" i continuar les línies obertes fins ara.

Respecte a la política ambiental i territorial, Saura ha negat un excés de planificació i ha ironitzat dient: "Ja voldria jo que el govern anterior i el nou tinguessin la meitat de planificació que Coca Cola i Mitsubishi. Qui no planifica està condemnat a fracassar".
Anar al contingut