Barcelona

Saura defensa el nou Estatut, "que amplia els drets de les persones"

El líder dels ecosocialistes d'ICV-EUiA, Joan Saura, ha afirmat que cap altre partit se sent més còmode amb aquest nou Estatut que el seu. Per això l'ha defensat fermament subratllant que "hi haurà bastants o molts més diners" per a Catalunya, i que la reforma del text "amplia els drets de les persones, hi ha política d'habitatge, i noves competències, com en immigració i habitatge". Saura ha defensat la validesa de l'Estatut mentre assenyalava que "una altra cosa és que el PP hi digui 'no' perquè no vol que Catalunya avanci".

Actualitzat
Iniciativa per Catalunya els Verds i Esquerra Unida i Alternativa han celebrat l'arrencada de la campanya pel referèndum del nou Estatut de Catalunya a l'hivernacle del parc de la Ciutadella de Barcelona. Joan Saura i Jordi Miralles han defensat el nou text, pel qual demanaran el "sí" sota el lema "D'esquerres, catalanista i ecologista. Sí a l'Estatut".

En declaracions a "La nit al dia" de TV3, Joan Saura, ha animat a la participació ciutadana en el referèndum des d'ICV-EUiA, i en relació amb la por per una possible abstenció ha indicat: "Prefereixo que hi hagi molta participació i espero que així sigui".

Saura ha apostat per un "sí" decidit al referèndum sobre l'Estatut i ha recordat que es tracta d'escollir si "volem el futur o ens quedem en el passat", per afirmar: "Jo prefereixo el futur". El líder ecosocialista ha assegurat respecte al nou text: "Estic convençut que ningú se sent més còmode amb aquest Estatut que nosaltres".

D'altra banda, ha volgut desvincular la ruptura del tripartit de la campanya de l'Estatut, i ha indicat que la fi del tripartit va arribar per un partit que es va desmarcar d'un projecte.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut