Tarragona

Saura carrega durament contra Mas i el repta a tornar al notari per rebutjar el suport del PPC en la investidura

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Saura, ha reptat el candidat de CiU, Artur Mas, a tornar al notari per comprometre's a no acceptar l'hipotètic suport del PPC en cas de necessitar-lo per ser investit president de la Generalitat. Saura ho ha dit al Palau Firal de Congressos de Tarragona, on els ecosocialistes han celebrat l'acte central de campanya en la demarcació davant un auditori d'unes 150 persones. Saura no ha estalviat crítiques a Mas i ha assegurat que el govern de CiU ha estat el que ha tingut més casos d'irregularitats i d'opacitats de tota la història de la democràcia espanyola.

Actualitzat
El discurs del líder ecosocialista s'ha centrat en un atac directe a CiU i al seu presidenciable, Artur Mas, a qui ha instat a "tornar al notari per dir que, a banda d'un pacte estable o permanent, tampoc acceptarà els vots del PP per governar Catalunya ni per decidir la política a Catalunya".

Segons la seva opinió, els populars són els "grans adversaris de la política catalana" i artífexs del "deteriorament de les relacions amb l'estat espanyol", per la qual cosa ha recriminat als nacionalistes catalans que "hagin fet un DVD sobre les esquerres -que ha titllat d'"il·legal i immoral"- però ni un contra el PP".

Saura ha recriminat al candidat de CiU que "tingui la cara de tenir un eslògan amb el lema 'governar bé', amb tota la llista de corrupteles, corrupcions i processos judicials que ha tingut gent del seu govern". En aquest sentit, ha recordat que el responsable de la campanya electoral de CiU, David Madí, "va haver de dimitir del govern" per l'escàndol de les enquestes i que "hi ha exconsellers de la Generalitat anterior que tenen acusacions gravíssimes dels fiscals".

"El govern de CiU ha estat dels governs que han tingut més casos d'irregularitats i d'opacitats de tota la història de la democràcia espanyola", ha insistit l'ecosocialista, que ha considerat, d'una altra banda, que "no hi haurà eficàcia dels nous drets de l'Estatut" si Mas aconsegueix la presidència de la Generalitat.

"Per això volem un govern d'esquerres i no governarem amb CiU", ha dit Saura després de recriminar al PSC i a ERC que "deixin la porta oberta a governar amb CiU", perquè, segons ell, "no s'entén" que "des de les esquerres es pugui demanar el vot per governar amb la dreta".
Anar al contingut