Barcelona

Saura alerta que el retorn de CiU a la Generalitat seria un "salt enrere" i insta a millorar les relacions del tripartit

El president d'ICV i conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha alertat del "salt cap enrere" que faria Catalunya amb un eventual retorn de CiU al capdavant de la Generalitat i ha advocat perquè, en un futur tripartit, es millorin les relacions entre el president, els consellers i els seus partits, un tema que, segons ell, "no s'ha solucionat del tot" en aquesta legislatura. En una visita a la Festa del Treball, l'ecosocialista ha reconegut que aquesta manca de fluïdesa, la qual assegura que no ha afectat el seu partit, ha estat un element que ha condicionat negativament l'acció de govern.

Actualitzat
Joan Saura feia referència així a la conferència que va pronunciar aquest divendres Pasqual Maragall, en què va admetre que el Pacte del Tinell no va preveure prou "una relació entre el president de la Generalitat i els partits coalitzats que no erosionés la posició de cadascun", i ha assenyalat que en formar-se el tripartit "probablement vam menysvalorar les dificultats objectives del govern en coalició".

Tot i això, Saura ha destacat que les polítiques de gestió del govern han estat molt importants "però no sempre això ha estat percebut per la societat", en especial, ha afegit, a causa del "debat de l'Estatut, del fet que el mateix govern ha provocat molts incidents i que en alguns moments el govern ha estat incapaç d'explicar què ha fet".

Malgrat entonar aquest "mea culpa", Saura ha assegurat que no hi ha ni punt de comparació entre les polítiques de dretes i d'esquerres que ha fet aquest govern amb l'anterior.

CiU, perill de futur

Pel candidat a la Generalitat per ICV-EUiA hi ha un "perill de futur", i és que CiU torni al comandament del govern de la Generalitat i propiciï "un salt cap enrere" de Catalunya.

Saura ha afegit, en referència a la proposta presentada per Artur Mas per bonificar fiscalment les persones que sàpiguen anglès, que el que fa falta no és que desgravin sinó "diners perquè els que no poden estudiar anglès puguin fer-ho". En aquest sentit, Saura ha acusat el líder de CiU de "fer en tot una política sempre a favor dels que tenen més".
Anar al contingut