La planta Miralcamp, al Pla d'Urgell, ha tancat aquest dimecres.
La planta Miralcamp, al Pla d'Urgell, ha tancat aquest dimecres.
Lleida

S'aturen les sis plantes de tractament de purins de Catalunya per la retallada de l'Estat

Les sis plantes de purins de Catalunya s'aturaran. No poden tirar endavant per la retallada de les ajudes que el govern espanyol dóna a la generació d'energia renovable. Dues ja han tancat i davant d'aquesta situació la Generalitat convoca de manera urgent els representants del sector.

RedaccióActualitzat

Les sis plantes de tractament de purins per cogeneració que hi ha a Catalunya tancaran aquesta mateixa setmana. La primera, a Juneda, a les Garrigues, va tancar el cap de setmana. I aquest dimecres plega la planta de Miralcamp, al Pla d'Urgell. El que ha precipitat la mesura és que el Ministeri d'Indústria els demana, de mitjana, que li retornin tres milions i mig d'euros.

L'empresa que gestiona la planta de Miralcamp ha decidit, de moment, tancar després que el Ministeri d'Indústria vol rebaixar un 40% el preu que paga per l'electricitat que generen aquestes instal·lacions, una rebaixa que, segons una ordre ministerial, té efectes retroactius i ja s'aplicaria des del juliol passat. Segons l'empresa, això suposa perdre cada dia 20.000 euros.

Tot apunta que les sis plantes de tractament de purins que hi ha a Catalunya es tanquin abans d'acabar la setmana. El tancament suposa un greu perjudici econòmic també per als productors de porcí, que ara hauran de buscar alternatives per abocar l'excedent de purins. Una cinquantena de productors del Pla d'Urgell es van reunir ahir a Mollerussa per demanar solucions que evitin el tancament de les plantes de tractament de purins i permetin la continuïtat de les explotacions porcines.

Davant d'aquesta situació, les organitzacions agràries també s'hi han implicat i ja han convocat una concentració per al pròxim 20 de febrer a Lleida i altres municipis de l'estat espanyol.

 

 

 

Anar al contingut