Imatge de gent dirigint-se a l'estació d'esquí de Baqueira perfectament equipats. Imatge del 11 de gener del 2017. (horitzontal)
Imatge de gent dirigint-se a l'estació d'esquí de Baqueira perfectament equipats. Imatge del 11 de gener del 2017. (horitzontal)

Satisfacció a l'Aran per la darrera nevada que ha arribat acompanyada d'un repunt en les reserves

ACN Vaquèira.-La Val d'Aran ha rebut amb satisfacció la primera nevada de l'any donat que feia 45 dies que no s'havien produït precipitacions i l'estat de les pistes d'esquí no era el desitjat per aquesta època. Els gruixos de neu han arribat acompanyats d'un repunt en les reserves. Enrique Fañanás, director de l'Hotel Montarto de Vaquèira, ha explicat que l'augment de trucades i mails han augmentat tan bon punt els amants dels esports blancs s'han assabentat de la nevada de l'Aran. Els responsables dels establiments de lloguer i venda d'esquís s'han expressat amb la mateixa línia i han dit que aquesta nevada i la que s'espera per aquest divendres els ajudarà a afrontar amb garanties el que resta de temporada. Pel que fa a les comunicacions segueix sent obligatori l'ús de cadenes per accedir al port de la Bonaigua (C-28) i al pla de Beret (C-142b).

Si els establiments turístics de la Val d'Aran feia dies que esperaven aquesta nevada els que també l'esperaven són les estacions d'esquí que han vist com el paisatge dels complexos hivernals ha canviat totalment i els gruixos de neu han augmentat considerablement. Aquesta neu permetrà a Tavascan poder obrir l'estació aquest cap de setmana. La manca de neu no li havia permès fer encara aquesta temporada.L'estació de Baqueira Beret han acumulat 32 centímetres de neu nova, i segueix nevant a les cotes altes. Des de finals de novembre no hi nevava tant en aquest punt (2.266 metres). L'estació de Tavascan també ha acumulat més de 30 centímetres de neu nova.

Anar al contingut