Sarrià de Ter

Sarrià de Ter retira un recurs contra l'ampliació de l'AP-7 al seu pas pel municipi

Després de mesos de negociacions, l'Ajuntament de Sarrià de Ter ha retirat un recurs contra l'ampliació a vuit carrils de l'AP-7 al municipi, després d'haver arribat a un acord amb l'empresa concessionària Acesa sobre les indemnitzacions que rebran a canvi. Segons l'alcalde del municipi, Roger Torrent, una de les principals preocupacions del consistori era la situació de les sis famílies afectades més directament pel desdoblament de l'autopista, que finalment es reallotjaran en nous habitatges al Camp dels Socs.

Actualitzat
El consistori, per una banda, ha negociat la indemnització amb Acesa i per l'altra la compra de les cases alternatives. Està previst que a finals d'anys les sis famílies ja es puguin traslladar als nous habitatges.

A banda, s'instal·laran pantalles acústiques a tot el traçat urbà de la via per tal de reduir l'impacte visual i sonor, i també es reurbanitzarà la zona de Sarrià de Dalt. A més, Acesa aportarà més de 300.000 euros per al projecte de restauració i difusió de la Vila Romana del Pla de l'Horta.

L'alcalde del municipi, Roger Torrent, ha destacat que estan "moderadament" satisfets ja que, per una banda, continuen estant en contra del projecte, però per l'altra ha remarcat que les compensacions "són molt importants per al municipi", perquè suposa que per primera vegada Sarrià de Ter rebrà "prestacions positives" en contrapartida al fet que les infraestructures "malmetin" el territori.

Anar al contingut