París

Sarkozy surt de l'hospital després de recuperar-se d'una lipotímia

El president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, ha sortit pel seu propi peu a les onze del matí de l'hospital després que les proves mèdiques practicades no li han detectat cap anomalia. Des de la presidència francesa, han explicat que el desmai de Sarkozy "no té cap causa ni conseqüència cardiològica" i que tot plegat s'ha tractat d'una simple lipotímia. A França, la salut dels caps d'estat és una qüestió sensible, sobretot després que el càncer de l'expresident socialista François Mitterrand es va amagar durant uns quants anys.

Actualitzat
Sarkozy ha sortit de l'hospital militar Val-de-Grâce a París somrient i de la mà de la seva dona, Carla Bruni, abans de pujar al cotxe.

Sarkozy va ser hospitalitzat
ahir a la tarda després de tenir un lleu desmai quan feia exercici pels jardins del palau de Versalles. Com pràcticament cada matí, Sarkozy feia fúting, una de les seves pràctiques esportives preferides, quan es va sentir indisposat després de 45 minuts d'exercici intens.

El president francès va tenir el que es coneix com a "síncope vagal", que pot ser causada, per exemple, per una baixada de sucre, per fer esforços en dejú o per un cop de calor. L'agenda del cap d'estat francès prevista per aquesta setmana ja ha estat modificada per reduir preventivament els seus esforços.

Anar al contingut